Szőnyegtisztítási szemfényvesztések

Mi a különbség az aktívhabos tisztítás és a sima gépi mosások között?

 

Sokan kérdezik tőlünk, hogy milyen technológiával tisztítjuk a szőnyegeket? Mi a titka annak, hogy kíméletesen, mégis makulátlanul tisztán adjuk vissza a hozzánk hozott lábalávalókat? Egyszerű válaszunk az, hogy aktívhabos mélytisztítást végzünk, amely egy alaptisztítási technológia. Az általunk használt aktívhabos mélytisztítás egyedi programunk, amit a Dig Buildnél fejlesztettünk ki az elérhető tisztítási technológiák ötvözésével és fejlesztésével, német, spanyol és török partnereink segítségével.

Hogy jobban kontextusba helyezzük technológiánkat, nézzük meg, mit jelent az alaptisztítás?

 

A takarítási szakmában több szőnyegtisztítási technológiát is ismerünk, amelyek hatékonyság szerint sorba rakva a következőek:

  •  programozott száraz szőnyegtisztítás,
  •  textilkorongos és száradó habos szőnyegtisztítás,
  •  extrakciós gépi vagy tisztító automatás tisztítás,
  •  végül pedig, a leghatékonyabb eljárás a szőnyegsamponozás, azaz az alaptisztítás.

Az első három úgynevezett átmeneti technológia, amelyek csak a szőnyeg felületét tisztítják. Ezeket jellemzően irodákban vagy padlószőnyegekhez használják.

Az extrakciós gépeket sokan úgy ismerik, mint a klasszikus szőnyegtisztítót, mert ehhez a gép a legelterjedtebb. Bérelni is lehet otthoni célra, esetleg kölcsönkérni a szomszédtól, vagy ismerőstől. Látványos, egyszerű, a hatékonysága jó, de nem a legjobb. Ez a módszer az egyik legolcsóbb, így az egyik legszemfényvesztőbb szőnyegtisztítási fajta.

A hatékonysági ranglétra első helyén az alaptisztítás áll, amely a legintenzívebb a szőnyegtisztítási technológiák közül. Lehet végezni síkmosó géppel vagy egyéb kefés súrológéppel. Az alaptisztítás onnan kapta a nevét, hogy a folyamat során a szőnyegeket egészen az alapjukig, teljes keresztmetszetükben beáztatják samponnal, majd jön az öblítés és a szárítás. A síkmosó gép – amit köznyelven automatának is nevezünk –  hátránya, hogy kefesor a szőnyeg minden egyes részére azonos erejű mechanikus hatást fejt ki, legyen szó hengeres vagy tárcsás gépről.

Mi ezért nem használunk már síkmosó automatát. Ráadásul, egyrészt költséges és időigényes a javítása, nagy a gép hibafaktora, másrészt egy erősen szennyezett szőnyeg után át kell mosni az egész gépet. Senki nem szeretné, hogy a saját szőnyege az előzőleg tisztított szőnyegből kioldott szennyeződéssel érintkezzen, ugye?

 

A síkmosógép legnagyobb hátránya az, hogy nem tud koncentráltan a problémás területekre vagy a különböző, akár makacsabb foltokra hatni. A szőnyegtisztással foglalkozók körében köztudott, hogy a samponok nem tudnak minden szennyeződést eltávolítani. Ilyenkor szükséges bevetni egyedi folttisztítókat amiket speciálisan az adott szennyeződésre (zsír, rozsda, vér, tinta, vizelet, stb.) fejlesztettek ki. Folttisztítás után meg kell ismételni a mosási és öblítési folyamatot, hiszen a feloldott szennyeződést el kell távolítani a szőnyeg teljes keresztmetszetéből.  Tehát még egyszer – de sok esetben kétszer, háromszor is – át kellene küldeni a szőnyeget a síkmosógépen, ami teljesen felesleges terhet ró a szőnyegre. Az Ön szőnyegére is!

Számunkra kiemelten fontos, hogy a ránk bízott szőnyeget kíméljük, és ne csak látszólag, kívülről legyen megtisztítva, hanem valóban kívül-belül TISZTÁN adjuk át a megrendelőnek.

 

Javasoljuk, hogy érdeklődjön a szolgáltatónál, mielőtt tisztításra adja szőnyegét, hogy milyen technológiával dolgoznak! Néha egy-egy név, vagy akár az ár is megtévesztő lehet, érték viszont nincs mögötte. Ne dőljön be a szemfényvesztésnek és tisztíttassa szőnyegeit alaposan – mégis kíméletesen!

Scroll to Top