Szőnyegtisztítás profi módon

Frissen mosott szőnyegek száradnak a napon

Ajánlottuk már házi szőnyegtisztítási tippjeinket, ha önnek hirtelen kell otthon elhárítani egy káresetet. A szőnyegekben évek alatt felgyülemlő port azonban nem tudja kitisztítani otthon, akkor sem, ha rendszeresen porszívózza szőnyegeit. Jöhet a profi eljárás? Nézze meg, hogyan mossuk ki szőnyegét szőnyegmosodánkban.

Azt már bizonyára tudja, hogy a szőnyeg munkafelvételekor munkatársunk átnézi szőnyegét, megnézi anyagát – állapotát. Ez a szőnyeg útjának kezdete, vagy partnerünknél, vagy saját felvevő pontunkon.

De mi történik miután ön a kisétált az ajtón?

Miután szőnyege megkapta egyedi azonosítóját elszállítjuk szőnyegmosodánkba Gyulára, ahol egy zárt technológiai rendszerben kerül tisztításra.

Legelőször érkezésekor is kiterítik kollegáink szőnyegét és tüzetesen átnézik színét-fonákját, valamint le is fotózzák. Ha a szőnyegen bármilyen sérülést-szakadást találnának, azonnal tisztázzák a felvevőponttal, hogy a szőnyeg felvételekor is fennált-e ez az állapot. Majd egyeztetik a megrendelővel a további lehetőségeket. – Ez lehet például a szőnyeg újraszegése, javítása vagy szárazporos tisztítása.

A szőnyegek elenyésző hányadánál fordul elő bármilyen sérülés, de első a biztonság – nem fordulhat elő félreértés a folytatást illetően.

A szőnyeg állapotának dokumentálása után, kollegáink hat lépésben tisztítják ki szőnyegét.

Hat lépés a tiszta szőnyeghez:

 

Portalanítás

Legelőször is alaposan kiporszívózzák, portalanítják. Ezt azonban nem háztartási porszívóval végzik, hanem olyan speciális készülékkel, amelyiknek a feje folyamatos rezgésben tartja a szőnyeget a szívófej alatt. Próbálja ki otthon: akár egy frissen porszívózott textil ülőgarnitúrára csapjon rá párat egy fakanállal. Látni fogja, mennyi por tud ilyenkor még felszabadulni a szálak közül. Ezt a (egyébként hihetetlenül sok) pormennyiséget képes „kiverni” a szálak közül ez a speciális porszívó, eltávolítani azt még a mosás előtt.

 

Mosás

Jöhet a mosás. Persze ez sem az a mosás, amit a háztartási szőnyegtisztítógépek végeznek, hanem valami sokkal hatásosabb. Egy hatalmas forgó kefe fejjel ellátott szőnyegmosógép biológiailag lebomló, környezetbarát aktív samponhabbal alaposan, többször átmossa szőnyegét. Ez a mosófej elég lágy ahhoz, hogy szőnyegének szálaiban ne tegyen kárt, viszont elég sűrű ahhoz, hogy a szálak közül is dinamikusan kimossa a maradék szennyeződést, az ott kapaszkodó poratkákat. Itt figyelni kell arra is, hogy milyen a szőnyeg hátulja, hiszen a mosóvíz mennyiségét már ehhez kell mérni. A cél, az, hogy a szőnyeg alapos mosásban részesüljön, és pont megfelelően sűrű habbal történjen a tisztítása. Egy szőnyeg mosása több mint 10 percig tart.

Amíg a két előszobai futóban dolgozik az aktív hab, addig próbaképpen megnéztük, mi történik, ha az autó szőnyegeket kiporszívozza és kimossa a szakember. Centrifugálás után tökéletes lett a végeredmény.

Centrifugálás

Miután a szőnyegről és alóla is sikerül eltüntetni a szennyeződéseket és több piszkot már láthatóan nem ereszt az anyag, indul a centrifugába. A Dig-Build Kft legnagyobb szőnyegcentrifugája akár 8 méter hosszú szőnyeget is képes befogadni és alaposan kicentrifugázni. Látott már háztartásban szőnyegcentrifugát? Nem véletlenül nem. Őszintén: ezek igazán hangos és masszív szerkezetek, hiszen komoly súlyokat kell megpörgetniük. A szőnyegeiből viszont a maradék víz túlnyomó részét pont szépen kiforgatják, hogy mehessenek a szárítóba.

Mielőtt a következő szőnyeg érkezne a mosóba, az előzőből kimosott szennyvizet lehúzzák a felületről. Balra látható, hogy profi porszívózás után mennyi piszkot lehet még kimosni egy rövidszálú futószőnyegből is.

Szárítás

Ez egy olyan fázis, amiben például lényegesen különbözik a Sola programban mosott szőnyeg attól, amit otthon tisztítanak. Még ha nedves szőnyegtisztítógéppel is tisztítja otthon a szőnyegét, két lehetősége van:

  • Vagy jó darabig nem megy frissen tisztított, de még nedves szőnyegére – ez valójában 24 óra kellene, hogy legyen! (mert egyfelől összejárkálja, beszennyezheti, másfelől a nedves szőnyegnek rosszul esik, ha használják. A nedves szálak nem úgy tartanak és meg is sérülhetnek )
  • Vagy erőltetetten próbálja megszárítani. Ez sem tesz jót a szőnyegnek, hiszen, ha foltokban szárad, akkor rossz esetben deformálódhat is.

 

Szőnyege a Dig-Build Kft. szőnyegmosodájában megkapja a törődést és a száradási időt. Amikor szőnyege kikerül a centrifugából, az évszaktól és időjárástól függően:

  • vagy az udvarunkon található szőnyegszárító állványokon szárítkozhat meg (szűrt napfényben)
  • Vagy a szőnyegszárító helységben helyezzük állványra (télen vagy nedves időben), ahol egyfelől infra fűtőtestek fűtik óvatosan és egyenletesen a szőnyegeit, valamint az erre tervezett levegőkeringető rendszer is segíti szőnyegei nyugodt száradását.

24 óra alatt szépen egyenletesen szárad meg szőnyege, efelől biztos lehet.

A frissen mosott szőnyeg szépen visszanyeri „gyári” színeit

Porszívózás

Nem lesz ez valami tévedés? A szőnyeg már tiszta, száraz indulhat haza nem igaz?

Szó sincs róla!
A mosás és centrifugázás, azért összekócolja a szőnyeg szálrendjét. Ön is ismeri ezt, biztosan látta már, hogy a szőnyeg színe más lesz ott, ahol megsimítja. A megszárított szőnyeget tehát továbbvisszük a szárító melletti helységbe, ahol még egyszer alaposan kiporszívózzuk. Egyfelől sampon vagy szösz maradék se utazzon önhöz, másfelől a szőnyege ezzel a speciális porszívóval át is lesz kefélve tehát szálai mind egy irányba fognak mutatni, ahogyan megtervezték készítői.

A száradás után még szükség van arra, hogy a hosszúszálú szőnyegek is ki legyenek kefélve, ne „rasztásan” kerüljenek vissza a gazdájukhoz.

Csomagolás

Jó, hogy a szőnyeg a tisztítóban már tiszta formáját mutatja, de ezt szeretnénk megmutatni önnek is, amikor majd újra kiteríti. Ezért kollegáink alaposan becsomagolják, hogy a visszaúton már semmilyen szennyeződés ne érhesse. Újra megkapja az azonosítóját és szállítjuk otthonába, vagy az átvételi pontra.

Minden szőnyeg egyedi jelzéssel érkezik a mosodába. A szőnyegrojtok tisztítása külön szakértelmet igényel.

Ez egy szőnyeg útjának általános leirata, de hozzánk érkező szőnyegei persze nem egyformák. Anyagától és szerkezetétől függően változik, hogy miként kell megtisztítanunk szőnyegét. Egy kézi csomózott perzsát egészen másként kezelünk, mint és egy hosszúszálú plüss „shaggy” szőnyeget vagy éppen egy előszobai nyírt futót.
Amiben nincs különbség: minden szőnyeg megkapja a megfelelő időt és törődést.

Mert nem végzünk fél munkát

Nos, ez kerül pénzbe, és persze időbe is. Talán érthető, hogy miért nem ötperces takarítást kínálunk önöknek azért az összegért, amit elkérünk szőnyegei tisztításáért. Tudjuk, hogy ez nem legolcsóbb, és hogy meg kell gondolnia.

Sőt, tudjuk-látjuk, hogy működnek igazán kontár szolgáltatók is a piacon, akiknek mindegy miből van az ön szőnyege, gyorsan szeretnének végezni és továbblépni a díjjal, persze mindenféle felelősségvállalás és garancia nélkül „okosba”.

Mi ezzel szemben azt kínáljuk, hogy a legalaposabb minőségi tisztításban részesítjük szőnyegeit, ami ma Magyarországon elérhető. Ezért használunk kizárólag minőségi, profi, környezetbarát tisztítószereket. Minden olyan szennyeződésre (rágógumi, vörösbor, zsír, olaj stb.) ami csak előfordulhat egy normál háztartásban, már mosás előtt polcunkon várakoznak a megfelelő folttisztító szerek. Pontosan tudjuk melyik felületen mit szabad vagy nem szabad használni. Emellett szőnyegeit szigorúan egy zárt biztonságos tisztítási rendszerben kezeljük, ahol 100%-os biztonságban tudhatja azokat, hogy szép és tiszta szőnyegei hosszú időn keresztül szépítsék otthonát.

Ezt kapja cserében a szőnyegtisztítási díj ellenértékeként. Az elmúlt években több, mint 20.000  négyzetméter szőnyeg tulajdonosai bíztak meg minket a szőnyegmosással. Nézze meg kapott értékeléseinket, továbbra is igyekszünk a maximumon tartani azokat.

Frissíttés (update): 2018 őszén tovább fejlesztettük, a szőnyegmosó rendszerünket. A szőnyegtisztítás végeztével még a centrifugálás után is marad víz a szőnyegekben – és egyszerre több száz négyzetméter szőnyeg esetén jelentős vízmennyiséget kell kiszárítanunk. Ezért nagyon fontos, hogy az infralámpás melegítők mellett újabb légelszívó-légkeringető elemekkel bővítettük szárító helységeinket.

Bizonyára ön is látta már, hogy a klíma berendezésekből nyaranta víz csurog. Ez a kondenzvíz a keringetett levegőből csapódik ki a klímák belsejében, a hideg oldalon. Ezért kell a klimatizált lakószobák levegőjét időnként még nedvesíteni is.

A szárításnál viszont nagyon jól jön, ha a helység levegőből a párát minél hamarabb el tudjuk távolítani, hiszen a száraz levegős környezetben sokkal jobban száradhatnak a szőnyegek – gyorsítanunk viszont nem szabad a folyamatot, hiszen a szőnyegnek időt kell hagyni, amíg a levegőnek önként átadja a maradék vizet.

Erőltetett szárításnál, a szőnyeg deformálódhatna. Ezt nem engedjük meg neki, viszont a beszerelt klímákkal sivatagi szárazságú környezetet teremtünk a szőnyegeknek, hogy maradék víz terhüket minél könnyebben kipárologtathassák a szárítókamra légterébe. Ezért szereltünk plusz klímaberendezéseket a szárítókhoz. Így tartjuk a határidős megrendeléseket, mert szerencsére egyre több a visszajáró megrendelőnk is, akik látják, hogy mindent megteszünk a szép, tiszta, friss illatú szőnyegekért és az ön elégedettségéért.

 

Tudta, hogy a második szőnyegtisztítás árából 20% kedvezményt adunk? Érdekli? Töltse le kedvezménykuponját itt.

 

 

Scroll to Top