5 tipp hölgyeknek az őszi nagytakarításhoz

A legtöbb szülő és vállalkozó – valljuk be őszintén – kicsit megkönnyebbül, amikor a gyerekek szeptemberben visszatérnek az iskolapadba. Persze majd jönnek új tanárok, új osztálytársak, régi konfliktusok stb. De legalább napközben már nem csak a mi – esetleg a nagyszülők – idegein táncolnak.

Egyúttal viszont az is bekövetkezett, hogy a nyári rend (rövidnadrág+póló és a strandpapucs) véget ért. Elő kell szedni az esős, hűvösebb napokra való ruhát, bár a síkabát és a bakancs még várhat.

A nap még összeszedi magát, a ruhákat még ki lehet teregetni kívül, de eljött a spájz átnézésének, a szőnyegtisztításnak, és a pókhálótlanításnak, mielőtt begombolkozunk télire.

Tipp 1 – Időkeret

Lődd be előre az időkeretet! Két hétvégére is szükséged lehet, és megérdemled a segítséget, ezt ne tartsd magadban! Viszont ne próbáld a férfiakat két hétvégére lefoglalni ezzel, mert több feszültséged lesz belőle, mint amennyi hasznod.

Ami fizikai erőt kíván, azt táblázd be nekik – előre egyeztetve. A Legót tegyék vödörbe, mert nem akarod a porzsákból visszaszerezni a Lego Láthatatlanember fejét. Azután tüntesd el a férfit és fiúgyermeket a háztól. Menjenek moziba, tájra, modellkiállításra, (nem fotómodellre, hanem olyanra ahol makett is van) játszóházba – és persze ne merjenek koszosan hazaállítani.

Így nyugodtan kiszelektálhatod azokat a ruhákat és ketyeréket is amiket kinőttek, nem kell közelharcot vívnod minden elfeledett műanyagállatkáért.

Tipp 2 – Ne harcolj a gravitációval

Haladj fentről lefele. Ha már úgy is el kell pakolni a gumikrokodilt, vagy a fesztivál kellékeket, akkor jobb, ha azt összekötöd a beépített szekrény gyors portalanításával. Függöny, karnis, a por lefelé hullik mindről, a legvégén úgyis lesz még találkozód vele. Ha már több kettőnél és látványos a pormennyiség, akkor a padlón söpörd össze, hogy ne hord szét, de ennyi. Ne akarj egyszerre minden szinten tisztaságot!

 

Tipp 3 – Buli

Hívjál barátnőt, tegyél be zenét, bonts bort! Ki mondta, hogy tilos jól érezned magad, ha már rámolsz és takarítasz? Nincs a lakásodban takargatnivalód, a szekrény teteje mindenhol poros, és te döntöd el, hogy a hálótok vagy a konyhád pucolása mennyire magánügy. Ha csak ajtókat áttörölgettek együtt, vagy kicsit beszállnak az ablakpucolásba már óriásit tudtok haladni. Persze a szívességet máskor illik viszonozni, de mégis más lesz az érzeted, mintha egyedül súrolnád a lakást és a létrán sem kell félned.

 

És most takarítani fogok, vagyis bort kortyolgatok és minden összefújkálok légfrissítővel.

Tipp 4 – Oszd le, és… nem, ne uralkodj! Segíts, hogy segíthessenek.

Ha már elég nagyok az utódok, akkor bátran delegáld nekik a munkát. Porszívózásba nem szokás belehalni, a saját kuckójuk rendben tartását is el kell kezdeni valamikor. Ez esetben is fontos: tisztázd le velük előre az időkeretet! Mond el, hogy ez neked miért segítség, és hogy mettől meddig szeretnéd ha segítenének. Nem lesznek ettől boldogok, de a végeredményért kaphatnak valamilyen jutalmat.

 

 

 

Tipp 5 – Bízz a profikban

Gondold át, hogy egyes munkafázisokra pl. ablakpucolás, szőnyegtisztítás, fürdőszoba tisztítás-vízkövetlenítés nem érdemesebb-e profi segítséget igénybe venned. Ők profi szerekkel, és eszközökkel óriási előnyben vannak az alkalmi takarítókkal szemben. A szőnyegtisztításnál például vannak olyan mélymosási eljárások, amiket lehetetlen otthon elvégezni. Ha tudod, hogy miben szeretnél segítséget kérni, egy ajánlatot kérni rá, nem kerül semmibe. Csak gondolkodj előre! A profi takarító cégeknél két hétre előre terveznek jellemzően, nem valószínű, hogy másnapra kiszállnak hozzád.

 

Tartsd szem előtt ezeket, gondold át és dolgozd ki a saját módszeredet.

 

Ameddig ezen gondolkodsz pedig légy szíves és oszd meg mindenkivel: Szerinted mi (ki) a legjobb zene takarításhoz! Ajánld a kedvencedet, (akivel táncol a partvis, akit szívből énekelsz) a facebook poszton, hátha valaki pont most ismerné meg! 

Ha semmiképpen nem szeretsz takarítani, akkor kattints »»IDE«« és kérj takarítási ajánlatot tőlünk!

 

Scroll to Top